-b-Aberatia-zilei---b--Oul-sau-gaina--Stalpul-sau-drumul-

In comuna suceveana Sucevita, o sosea a fost construita in jurul unui stalp de electricitate, urmand ca, in momentul in care primaria va avea bani si chef, stalpul sa fie mutat si soseaua refacuta.

Episodul, o adaptare in varianta mioritica a dilemei stramosesti “Ce-a fost mai intai, oul sau gaina?“, nu este unic in istoria recenta a Romaniei. De exemplu, in satul Tonciu din judetul Mures, 80.000 de lei din bugetul local au fost investiti intr-un teren de fotbal construit in jurul unui copac.

Trebuie sa remarcam insa ca un pustan care bate mingea nu poate darama un pom, dar o masina mai de Doamne-ajuta care vine cu viteza de-a lungul soselii imbarligate fie se face praf, fie lasa intreaga comuna fara curent electric (sau ambele…).

Ezista o explicatie“, ar spune Garcea, daca ar trai in Sucevita. In urma cu cinci ani, localitatea a fost inundata si drumul mutat 5 metri, chiar in zona retelei electrice, informeaza Digi24. De mutat drumul a fost simplu, cu stalpul electric a fost de-a dreptul foarte greu.

“Eu daca as fi vrut sa-l mut pe cheltuiala primariei oricum nu puteam pentru ca-mi trebuie avizul lor, este o documentatie destul de stufoasa si din sursele care (sic!) m-am interesat, ar dura undeva la cinci-sase luni ca sa pot obtine avizul de la ei cu toate ca nu este treaba primariei”, s-a justificat primarul Dorin Ioan Panzar, explicand ca ar fi avut nevoie de 20.000 de lei si de acordul companiei de electricitate pentru a duce treaba la bun sfarsit.

Ca sa nu se “complice” inutil, primarul s-a scarpinat dupa ceafa si a decis sa ramifice soseaua in doua, de-o parte si de alta a stalpului buclucas, iar pe acesta sa il inconjoare cu un scuar de beton.

Satenii comenteaza ironic situatia absurda, in timp ce soferii care trec prin zona se arata nedumeriti si sincer ingrijorati.

“Suntem mandri! Suntem mandri ca avem un sens giratoriu, nici in oras nu sunt asa. (…) Noi gandeam ca-l scoate, ei o turnat asa, ca s-o turnat un mormant aici ca sa nu-l mai poata scoate”, a comentat o femeie din comuna.

“E foarte periculos iarna, aici, cand ingheata. Noi stim, dar daca vine unul care nu stie?”, s-a aratat indignat un sofer.

“Oricand, un om obosit ceva neatent… Drept acolo se tranteste”, a adaugat un altul.

Contactati de postul citat, reprezentantii companiei de electricitate nu au dorit sa raspunda la intrebari. Cat despre constructorul soselei, acesta s-a justificat spunand ca asa i s-a cerut sa faca, adica sa termine soseaua cat se poate de repede, urmand ca intr-o zi cu soare sa se mute si stalpul.

Intrebarea e: Inainte sau dupa primul accident?

sursa
Foto: Digi24


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Interesante si Utile pentru Dvs

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…