Antreprenorul Salini Impregilo S.p.A, constructorul autostrăzii surpate de pe A1, pe tronsonul Sibiu-Oraștie, este obligat să restituie peste 80 de milioane de lei Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Curtea de Apel București a admis pe data de 16 octombrie acţiunea în anulare formulată de juriștii CNAIR.

constructorul autostrăzii A1, tronsonul Sibiu-Oraștie

Anterior acestei decizii, „în data de 23 martie 2017, Curtea Internațională de Arbitraj Camera Internațională de Comerț – ICC Paris a pronunțat o sentință parțială arbitrală care a obligat CNAIR să plătescă suma de 83.158.980,82 lei Antreprenorului Salini, cel care a construit lotul 3 al Autostrăzii Orăștie – Sibiu (km 43+855 – km 65+965)”, arată CNAIR într-un comunicat.

În urma acestei sentințe, în data de 8 mai 2017, la CNAIR a fost înregistrată o adresă de înființare a popririi bancare emisă în data de 05.05.2017 de către un Birou de Executare Judecătoresc.

Două zile mai târziu, pe 10 mai 2017, CNAIR a depus o contestație la executare prin care cerea anularea tuturor actelor de executare efectuate în acest dosar, se mai arată în comunicat.

Lotul 3 al autostrăzii A1 Oraștie-Sibiu a fost deschis circulației în anul 2014, cu două zile înainte de turul II al alegerilor prezidențiale, la eveniment participând ministrul Transporturilor de atunci, Ioan Rus, și premierul Victor Ponta, candidat la scrutinul prezidențial.

Problemele au apărut chiar la două săptămâni după deschiderea traficului, când au apărut fisuri și zone cu alunecări, iar în 2015 situația s-a agravat și autoritățile au închis traficul în luna septembrie a acelui an.

Un an mai târziu, a fost reziliat contractul cu Salini – Impregilo, iar CNAIR reținut aproximativ 60 de milione de lei drept garanția de bună lucrare.

S-a trecut, apoi, la demolarea și reconstrucția de la zero a unui tronson de 200 de metri, în regie proprie, porțiune care a fost redeschisă circulației în octombrie 2016.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…