Un incident nefericit petrecut in urma cu o luna la Ramnicu Sarat, cand o masina a fost inghitita de un crater format pe Drumul European 85, scoate la iveala o descoperire de renume.

Daca initial s-a crezut ca masina s-a prabusit intr-o pivnita veche, acum arheologii cred ca este vorba despre un lant de beciuri domnesti care dateaza din timpul domniei lui Constantin Brancoveanu.

La inceputul lunii februarie o imagine facea inconjurul Romaniei: o masina inghitita de un crater format pe Drumul European 85, in localitatea Ramnicu Sarat.

Dupa ce au scos autoturismul din groapa, drumarii au inspectat zona pentru a se stabili din ce cauza s-a prabusit soseaua. Primele informatii indicau faptul ca intreaga zona e strabatuta de zeci de beciuri domnesti si atunci lucratorii au chemat in ajutor arheologii.

Ministerul Culturii a avizat cercetarea arheologica, iar utilajele si angajatii primariei au inceput sa scoata pamantul din groapa.

Exista posibilitatea ca traficul greu dinspre Buzau spre Moldova sa fie deviat pentru a permite arheologilor sa lucreze in siguranta. De mai bine de o luna, circulatia vehiculelor care vin din Moldova catre Buzau se desfasoara pe o ruta ocolitoare, prin vestul orasului.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.