La 13 ani de la lansarea proiectului, lucrările la autostrada Comarnic-Brașov vor începe anul acesta. Mai exact, vor începe lucrările la un tronson între Brașov și Cristian. Ministerul Transporturilor a anunțat că va semna, la sfârșitul lunii iunie, contractul de proiectare și execuție.

autostrada Comarnic-Brașov

Este vorba de o porțiune de nouă kilometri din cei 58 dintre Brașov și Comarnic. Pentru construcția acestei porțiuni de autostradă s-au înscris la licitație zece firme.

Povestea autostrăzii care trebuie să traverseze munții, în paralel cu DN1, a început în 2004. Un tronson de 36 de kilometri a fost scos la licitație. Proiectul lua în calcul un parteneriat public privat și valoarea lucrării era estimată la de 1,5 miliarde de euro. Nicio firmă nu a fost dispusă să dea acești bani. Următoarele licitații ratate au fost în 2010, 2014 și 2015.

Anul trecut, traseul a fost împărțit în mai multe tronsoane, scoase separat la licitație. Pentru niciunul dintre ele procedura nu s-a finalizat până acum. Pentru bucata dintre Comarnic și Predeal, prețul era de 167 de milioane de lei, fără TVA.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Interesante si Utile pentru Dvs

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…