La Ministerul Transporturilor, în prezența ministrului Răzvan Cuc, CNAIR a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lotului 5 din Autostrada Comarnic-Brașov, sector Râșnov-Cristian, și Drum de Legătură, lungime 6,3 km (autostrada) + 3,7 km (drum național la 4 benzi cu separator median).

a semnat contractul

Contractul este semnat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu asocierea formată din SC Alpenside SRL – SC Specialist Consulting SRL.

„Este un contract de 118 milioane de lei, pe care îl semnăm în fața instituțiilor financiare internaționale, BEI, BERD, Banca Mondială. Constructorul are la dispoziție 24 de luni, 6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru excecuție, deci tronsonul se va finaliza în acest mandat. Atrag atenția constructorului că nu mai toleră, extensii de timp sau scuze de întârziere”, a declarat ministrul Transporturilor.

Având în vedere suma totală a contractului (118 milioane de lei) și lungimea tronsonului (10 kilometri), rezultă un cost de 11,8 milioane de lei/kilometru, echivalentul a 2,6 milioane de euro/kilometru al acestei construcții.

Raportul de atribuire pentru lotul 5 din Autostrada Comarnic-Brașov a fost semnat în luna mai 2017. Sectorul Brașov-Cristian are o lungime de 11,7 km. Tronsonul de autostradă Comarnic-Brașov este împărțit în 5 loturi. Loturile 1 și 5 sunt capetele dinspre Comarnic, respectiv dinspre Brașov. Lungimea totală a Autostrăzii Comarnic-Brașov este de 58 de kilometri.

La începutul lunii septembrie, Premierul Mihai Tudose a anunțat o premieră în construcția de autostrăzi: gestionarea întregului proiect București-Comarnic-Brașov de către Banca Mondială. „De la Banca Mondială am solicitat ajutor tehnic și va dau un exemplu: autostrada București-Brașov. Am vorbit cu Bancă Mondială (…) să facem unitate de management de proiect sub conducerea lor, cu sprijinul lor tehnic”, a declarat, în septembrie, premierul Mihai Tudose.

„Facem o echipă de suport, iar tot ceea ce înseamnă management de proiect să fie la un organism întreg la minte – Banca Mondială. Să ne dea suport tehnic și să coordoneze această lucrare. Am găsit un proiect prin sertarele Ministerului Transporturilor care încă mai are autorizația de mediu valabilă și pe care vrem să-l implementăm cât mai repede”, a mai spus Mihai Tudose, precizând că se referă la autostrada București-Brașov.

Potrivit premierului, Guvernul va înființa o unitate nouă de proiect special pentru autostrada București-Brașov, care va fi în subordinea primului-ministru. Unitatea va fi gestionată într-un sistem dual, cu experți de la Banca Mondială și un grup restrâns de experți români, coordonați de un consilier al premierului. Proiectul va avea astfel autoritatea directă a premierului, expertiza Băncii Mondiale, dar și riscurile proiectului (amânări, contestații etc.) vor fi asumate tot la nivel de premier.

Banca Mondială își oferă ajutorul în țări în care domeniul unde participă este insuficient dezvoltat. Atenția instituției a fost indreptată cu precădere către restructurarea unui sector, creșterea capacitătilor manageriale și operaționale. În domeniul transporturilor din România, Banca Mondială a acordat între 2004 și 2006 un sprijin financiar în două proiecte care însumează peste 400 de milioane de dolari SUA, cu rolul de sprijin pentru restructurarea sectorului.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Interesante si Utile pentru Dvs

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.