In noua ani, romanii au platit 1,6 miliarde de euro pentru 52 de kilometri de autostrada facuti de americanii de la Bechtel. Adica 30 de milioane de euro pentru realizarea unui kilometru de autostrada.

Cu mult peste costul din alte tari. Iar de-a lungul anilor, compania americana a facut o avere din constructii.

Compania americana Bechtel a construit, in 2010, in Albania, 61 de kilometri de autostrada. Pretul total a fost de 535 milioane de dolari. Adica un kilometru a costat 8,6 milioane de dolari.

Tot intr-o zona de conflict, in Kosovo, Bechtel finalizeaza in acest an cei aproape 100 de kilometri de autostrada inceputi in 2010. Si aici, pretul per kilometru nu a depasit 8 milioane de dolari.

In Croatia, Bechtel a semnat pentru construirea a 120 de kilometri de autostrada, pentru 600 de milioane de dolari. Contractul a fost parafat in 1998. Ulterior, a fost extins la 200 de kilometri de autostrada.

In 1991, in Kuwait, dupa invazia irakiana si primul razboi din Golf, Bechtel a castigat 2,3 miliarde de dolari din contracte pentru stingerea incendiilor de la 650 de puturi de petrol, dar si pentru decontaminarea Golfului Persic.

Intre 2003 si 2006, dupa cel de-al doilea razboi din Irak, Bechtel a castigat 2,31 miliarde de dolari din numeroase contracte de reconstructie, care au variat de la constructia de drumuri, scoli si retele de canalizare la decontaminare de mine si substante toxice.

Si in Oman, tara din Orientul Mijlociu cu care Statele Unite au incheiat un acord militar inca din 1980, Bechtel a avut contracte totale de 3,2 miliarde de dolari, in perioada 2005-2012. Compania a construit un aeroport si o topitore de aluminiu.

O alta tara care are relatii militare stranse cu Statele Unite este si Qatar. Bechtel construieste acolo aeroportul New Doha, din capitala. Americanii detin mai multe contracte si in Arabia Saudita, tara cu care SUA colaboreaza strans, in special dupa criza atentatelor de la 11 septembrie 2001.

Sursa: vezi articolul original


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Interesante si Utile pentru Dvs

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.