Dashrath Manjhi, in 22 de ani a sapat in munte un drum de 110 m doar cu un ciocan si mai multe dalti.

Dashrath Manjhi a fugit de acasă de la o vârstă fragedă și a lucrat în minele de cărbune din Dhanbad. Sa întors în satul său și s-a căsătorit cu Falguni Devi.

Falguni Devi a murit după un accident din cauza lipsei de asistență medicală imediată, deoarece nu existau spitale din apropiere.

Gândindu-se că nimeni altcineva nu ar trebui să sufere această soartă, el a decis să construiască drumul pentru a face satul lui mai accesibil. Manjhi a simțit nevoia de a face ceva pentru societate și a decis să creeze o cale prin dealurile Gehlour, astfel încât satul său să poată avea acces mai ușor la îngrijirile medicale. A sculptat in munte pe o lungime de 110 m, o adâncime de 7,7 m și o lățime de 9,1 m, pentru a forma un drum prin stâncile de pe dealul Gehlour. El a spus: “Când am început să sap in piatra dealului, oamenii mi-au spus că sunt nebun, dar asta mi-a intarit hotărârea.”

A terminat lucrarea în 22 de ani (1960-1982). Această cale a redus distanța dintre sectoarele Atri și Wazirganj din districtul Gaya de la 30 km până la 3 km. Deși a fost batjocorit pentru eforturile sale, opera lui Manji a făcut viața mai ușoară pentru oamenii din satul Gehlour.

Mai târziu, Manjhi a spus: “Deși majoritatea sătenilor la început radeau de mine, mai apoi au fost unii care m-au sprijin, oferindu-mi mâncare și ajutându-mă să-mi cumpăr unele unelte”.

Manjhi a murit la 17 august 2007 după ce a suferit de cancer de vezică urinară. Inmormântarea sa s-a facut de oficialitatile statului indian Bihar.

Pentru fapta sa, Manjhi a devenit cunoscut sub numele de “Mountain Man” (Omul Muntelui).

Guvernul din Bihar a propus, de asemenea, numele său pentru premiul Padma Shree în 2006 în sectorul serviciilor sociale. 

O ștampilă a fost lansată de India Post în seria “Personalități din Bihar” la 26 decembrie 2016.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.