Dorind, parca, sa transpuna in realitate vechiul proverb chinezesc “Daca vrei sa te imbogatesti, construieste cat mai multe drumuri”, autoritatile de la Beijing sunt pe cale sa finalizeze lucrarile la o noua autostrada care va strabate lantul muntilor Himalalya, legand Nepalul de provincia Tibet.

Pentru a construi noua cale de legatura, constructorii chinezi s-au vazut nevoiti sa dinamiteze peretii de granit din zona raului Kyrong. Autostrada care leaga orasul nepalez Syabrubesi de Tibet, are o lungime de doar 17 km insa a costat aproape 20 milioane $ din cauza conditiilor extrem de dificile in care s-au desfasurat lucrarile.

Cu toate acestea, guvernul chinez se declara multumit de investitie intrucat noua cale de legatura nu uneste doar Tibetul de Nepal, ci definitiveaza un lant de autostrazi care leaga direct Beijingul de capitala Indiei, New Delhi.

“Asteptam de mult acesta autostrada, acum mai trebuie terminate doar cateva finisaje. Cand va fi data in folosinta standardul de viata al oamenilor de aici, alaturi de economia locala vor cunoaste o revigorare indelung asteptata. In plus, cetatenii nepalezi vor putea astfel sa viziteze mult mai usor Lhassa din Tibet, orasul sfant al tuturor budistilor. In contrapondere, turistii si afaceristii chinezi vor veni, la randul lor, in Nepal, contribuind astfel la cresterea nivelului economic”, declara entuziasmat Mingma Dorja Ghale, un pastor nepalez in varsta de 35 ani, care spera pe acesta cale sa-si trimita copii la studii in Tibet.

Din punct de vedere politic, prim ministrul nepalez Madhav Kumar Nepal, i-a asigurat pe omologii sai chinezi ca nu va permite refugiatilor si dizidentilor tibetani din Nepal sa provoace tulburari sociale in provincia Tibet.

Phurpu Tsering Tamang, un ghid local pe jumatate tibetan, este de parere ca, pentru comunitatile din zona, accesul la bogatiile si oportunitatile din China este mult mai important decat chestiunile politice. “Dupa ce chinezii au ocupat Tibetul, refugiatii ne povesteau ca invadatorii chinezi erau foarte cruzi si vicleni si trebuiau evitati cu orice pret. Dar eu vreau sa vizitez Tibetul, sa ma conving personal de realitatile de acolo” incheie acesta intr-o nota optimista.

Sursa: BBCNews


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Interesante si Utile pentru Dvs

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.