După patru ani de dezvoltare și de analiză, autoritățile suedeze au montat în localități primele limitatoare de viteză inteligente. Acestea nu sunt simțite de șoferii care rulează legal, dar îi scutură serios pe vitezomani.

Polițiștii din Suedia au găsit soluția perfectă pentru a-i trage de mânecă pe șoferii vitezomani care confundă străzile din localitățile scandinave cu autostrăzile din Germania. În loc să dubleze patrulele ascunse în tufișuri, aceștia au apelat la companiile cu idei care au dezvoltat o “capcană” pentru șoferii care depășesc limita legală de viteză pe anumite porțiuni de șosea, scrie Automarket.

Este vorba de o evoluție a clasicelor “vibratoare” din plastic montate pe străzile și șoselele din România. Limitatoarele de viteză în versiune suedeză au fost botezate Actibump și sunt metalice, iar particularitatea acestora este faptul că ele nu sunt simțite de șoferii care circulă cu viteza legală, fiind așezate la același nivel cu asfaltul.

Atunci când pe deasupra lor trece însă un șofer care rulează peste limita de viteză, bumperele coboară și se transformă într-un “șanț” transversal care scutură serios mașina.

Sistemul este gândit pentru toate situațiile reale cu care se poate întâlni. De exemplu, bicicliștii pot să evite zona centrală a lui Actibump rulând pe zonele laterale, în timp ce vehiculele de urgență sunt excluse de la eventuale neplăceri pentru că pot să comunice cu limitatorul atunci când se află în misiune.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.