Ar trebui să fim recunoscători bulgarilor. Asta pentru că vecinii noștri tocmai au anunțat că au început să caute parteneriate public-private pentru construcția autostrăzii care să lege Ruse de Istanbul.

Ministrul bulgar al Dezvoltării regionale, Liliana Pavlova, a declarat că investiţia necesară pentru această autostradă de 300 de kilometri va fi cuprinsă între 500.000 şi un miliard de euro. Sofia s-a consultat deja, pentru acest proiect, cu investitori din Qatar, China şi Oman.

Ministrul Afacerilor Externe din Qatar, Khaled al-Attiyah, declarase, în cursul unei vizite efectuate la Sofia săptămâna trecută, că ţara sa este interesată la participe la acest proiect.

Aproximativ 7.000 de vehicule, majoritatea camioane, tranzitează zilnic Bulgaria în drumul spre Turcia.

Autostrada Ruse-Veliko Tarnovo-Svilengrad-Istanbul face parte din Coridoul 9 și va asigura o conexiune mai rapidă dintre podul peste Dunăre de la Ruse  și Strâmtoarea Bosfor.

Cei 300 de km de drum vor fi realizați cel mai probabil de investitori chinezi sau companii din Qatar și Oman, scrie novinite.com.

Ministrul Transporturilor din Bulgaria a declarat că odată ce va fi gata, autostrada va fi taxată cu până la 7 euro.

În Bulgaria, autostrada va avea ca puncte terminus oraşele Ruse, situat pe malul Dunării, şi Svilengrad, situate la Graniţa cu Turcia.

Costul construirii acestei autostrăzi, cu o lungime de 300 de kilometri, va fi de 760 milioane de euro şi, conform planurilor, va fi dată în folosinţă peste patru ani. La un calcul simplu, autostrada va avea un cost de 2,5 milioane de euro pe km,

Mai puțin decât cel mai mic standard de cost din România

În 2010, România a introdus, pentru prima dată, o serie de standarde de cost pentru proiectele de infrastructură.

Standardele de cost introduse în 2010 de către cei de la Transporturi vizează: construcţia de autostrăzi în zona de şes, doar pentru partea de infrastructură, respectiv corpul drumului – 3.802.000 euro/kilometru, autostrada în zona de deal costă 4.980.000 euro/kilometru, autostrada în zona de munte – 5.992.000 euro/kilometru, construcţie de drum naţional – 1.271.800 de euro/kilometru, reabilitare de drum naţional clasă tehnică III – 746.700 euro/kilometru, reabilitare cale ferată pe coridoare pan-europene – 2.180.000 euro/kilometru, reparaţii capitale cale ferată – 1.190.000 euro/kilometru.

Cea mai ieftină autostradă construită în ultimii ani în România este cea care leagă Aradul de Timişoara. În acest caz, un kilometru de autostradă a costat doar 3,5 milioane de euro.

Bulgarii lucrează și la autostrada Marița

Bulgarii au semnat împreună cu oficiali ai Comisiei Europene un contract de finanțare al autostrăzii Marița, care face parte din coridul pan-european X.

Acest coridor va face legătura dintre Europa Centrală și de Est cu sudul și estul Asiei.

Costurile de construcție ale autostrăzii Marița se ridică la suma de 204 milioane de euro, 80% fiind acoperită de bani europeni, adică 163 de milioane de euro.

Autostrada are o lungime de 66 de km și cuprinde două loturi: Lotul 1 face legătura dintre Orizovo și Dimitrovgrad (31,4 km), iar Lotul 2 leagă Dimitrovgrad cu localitatea Harmanli, apropiată de granița cu Turcia.

Sursa: www.capital.ro07.05.2012


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Interesante si Utile pentru Dvs

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.