Panou de inaugurare a lucrarilor soselei de centura a Sucevei (Foto: Monitorul de Suceava)

Suceava va avea o sosea de centura care nu corespunde studiului de fezabilitate realizat de o firma particulara, pe banii Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi, desi pentru construirea ei se vor plati cateva peste 63 de milioane de euro, scrie, miercuri, Monitorul de Suceava.

Desi soseaua trebuie sa aiba patru benzi, in prezent au ramas doar doua, cate una pe sens, dar sunt si zone aflate la limita constructiilor de locuinte. Cu toate acestea, din 2006 si pana in luna decembrie a anului trecut nimeni nu i-a intrebat pe primarii localitatilor traversate de varianta ocolitoare cate autorizatii de constructii au dat pe traseu si nici nu li s-a solicitat sa sisteze eliberarea autorizatiilor, precizeaza sursa citata.

“Traseul parcurge o zona cu alunecari de teren pronuntate, iar o alta problema este sensibilitatea terenurilor la inghet-dezghet, precum si nivelul apelor subterane, stiind ca zilele cu inghet la sol sunt mai numeroase decat in alte zone. De-a lungul traseului se intalnesc parauri cu aport permanent de apa situate pe vai, in terenuri instabile care pot produce instabilitati ale terenurilor necorespunzatoare”, se mai arata in studiul de fezabilitate.

La o lungime totala de 13,2 km, reiese ca un kilometru de sosea de centura cu o banda pe sens costa 4,49 milioane de euro. Latimea partii carosabile va fi de 2×3,50 metri, vor fi trei viaducte de 930 de metri, sase poduri de 404 metri si sapte pasaje de 238 metri.

din fostul ziar Ziua din 3 Sept 2009


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Interesante si Utile pentru Dvs

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.