Romania este una dintre cele trei tari din UE in care trusa medicala auto inca mai este obligatorie sa fie prezenta in masini. Soferii primesc amenzi daca aceasta lipseste sau este expirata.

trusa medicala auto

Chiar daca o au in masina, multi soferi nu cunosc ca trusa medicala are termen de valabilitate, iar unii nu au desfacut-o niciodata si nu stiu nici macar ce se afla in ea.

Managerul Ambulantei Bucuresti, Alis Grasu, sustine despre componentele trusei medicale auto ca sunt destul de greu de folosit pentru o persoana care nu a invatat tehnici de prim ajutor.

Spre exemplu, trusa medicala auto contine doua pipe orofaringiene, care ajuta sa respire eventualele victime aflate in stare de inconstienta, si care sunt destul de greu de folosit.

De asemenea, in componenta trusei medicale auto nu intra manusile, iar acest lucru poate duce la raspandirea unor boli, mai avertizeaza medicii.

Romania, Croatia si Austria sunt singurele tari din UE in care trusa medicala este obligatorie in masina. In alte tari, aceasta este doar recomandata. In Romania, aceleasi amenzi ca pentru lipsa trusei auto se aplica si in cazul lipsei unui extinctor.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.