Exista notiunea de PROFIL DE AUTOSTRADA, care are o semnificatie tehnica foarte precisa: este structura autostrazii in sectiune transversala si ne da toate elementele constitutive si obligatorii ale unui drum pentru a purta denumirea de “AUTOSTRADA”.

autostrada, profil de autostrada

Autostrada este un concept avansat de drum, a carui proiectare are ca scop circulatie in SIGURANTA la viteza ridicata. Prin urmare, dincolo de numarul benzilor de circulatie si de prezenta separatorului median – care si ele trebuie sa indeplineasca cerinte suplimentare fata de cele de pe un drum national – autostrada este caracterizata prin multe alte elemente care nu se regasesc DELOC la drumurile nationale, fie ele si cele cu doua benzi pe sens si separator median:

  1. Autostrazile nu au intersectii!! Drumurile nationale au.
  2. Iesirile din autostrada se fac exclusiv PE PARTEA DREAPTA, din benzile de viteza redusa, INTOTDEAUNA cu banda de franare de minim 250m lungime.
  3. Intrarea in autostrada se face exclusiv PE DREAPTA, cu banda de acceleratie de minim 250m lungime
  4. Vizibilitatea minima din orice punct al autostrazii este de 300m.
  5. Curbele pe autostrada permit tehnic inclusiv vehiculelor grele circulatia la viteza proiectata a autostrazii. (uzual 120 km/h)
  6. Autostrazile au obligatoriu banda de urgenta pavata (beton sau asfalt).

sursa


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.