lege  uitataZilnic pe drumurile din România au loc accidente, iar multe dintre ele sunt din cauza infrastructurii precare. O Asociație înființată în urmă cu trei luni a descoperit o problemă veche de 8 ani și anume că niciun drum din România nu are inspecția de siguranță rutieră. Acest lucru echivalează ca și cum nici măcar o mașină nu ar avea ITP-ul, conform romaniafaragropi.ro.

Din 2008, în România există o lege care prevede ca absolut fiecare drum public să aibă un aviz de securitate rutieră. Numai că legea 265, deși există, nu este pusă în aplicare de nimeni pentru că, susțin specialiștii, nu prevede sancțiuni iar normele de aplicare abia au fost elaborate. Deși legea, în primă formă, este din 2008, anunță tvr.ro.

Din doi în doi ani, o dată vara, o dată iarna, fiecare drum public al rețelei rutiere din România trebuie verificat de inspectori. Raportul trebuie să arate cât de uzate sunt elementele care influențează siguranța rutieră, să indice date despre semnalizarea drumului și dacă acesta a fost afectat de lucrări de reparații.

În acest timp nimeni nu pare să răspundă de starea șoselelor din țară.

Administratorul de drumuri publice, CNADNR, a fost întrebat ce ar trebui să se întâmple cu drumurile care nu au avizul de siguranță rutieră. Răspunsul a fost: “normele de aplicare a legii abia au apărut în februarie și nu a fost timp pentru formarea inspectorilor de siguranță rutieră”

Poliția Rutieră e obligată de lege să ceară inspecție suplimentară de siguranță rutieră după fiecare accident în care moare o persoană. Deoarece calitatea drumului poate fi o cauză. Surse autorizate din Poliție spun că astfel de solicitări s-au făcut dar niciodată nu au primit răspuns.

Sursa: http://www.activenews.ro/stiri-social


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.