Românii care vor circula pe autostrada Comarnic-Braşov (58 km), care urmează să fie realizată prin concesiune, vor plăti o taxă de autostradă fie prin trimiterea unui SMS, fie prin achiziţia unui cod de bare sau a unei viniete din benzinării, aşa cum în prezent şoferii îşi cumpără rovinietă pentru circulaţia pe drumurile naţionale.

Anunţul a fost făcut de ministrul delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Şova, în cadrul emisiunii “După 20 de ani” care va fi difuzată duminică de ProTV şi de voyo.ro, începând cu ora 10:00.

În cadrul emisiunii de la ProTV, care îl are ca moderator pe Cristian Leonte şi invitaţi permanenţi pe Claudiu Pândaru (Gandul.info) şi Cristian Hostiuc (Ziarul Financiar), ministrul delegat a explicat cum va funcţiona mecanismul de taxare care va fi aplicat în primă fază pe autostrăzile care vor fi realizate în sistem de concesiune (Comarnic-Braşov, Piteşti-Craiova şi centura Sud a Capitalei).

“Plata (taxei de autostradă – n.n.) nu se va face cu sistem de barieră, pentru că s-ar face aglomeraţie. Şi nici investitorii nu agreează sistemul cu barieră. O să fie şi taxă electronică cu telefonul mobil – prin sms -, o să fie şi cu un cod de bare pe geam, pentru cine circulă mai mult, eventual. Poţi să cumperi şi de la benzinărie, să o pui în geam. O să fie mai multe mecanisme”, a declarat Dan Şova.

El a explicat şi ce presupune taxarea pe baza unui cod de bare.

“Înseamnă să cumperi tot un fel de vinietă pe care o pui în geam, şi când treci camera de luat vederi îţi ia codul de bare şi îţi ia banii din cont automat. Codul de bare îl cumperi tot de la benzinării”, a precizat Dan Şova.

Taxa pentru autoturisme  –  3 euro/100 de km

Ministrul marilor proiecte de infrastructură a menţionat că taxa pe care o va plăti un autoturism pe Comarnic-Braşov va fi de 3 euro/100 de km. «Acesta este modelul financiar. Nu pot să vă spun dacă va fi mai mare sau mai mic, asta şi în funcţie şi de finanţare», a mai adăugat invitatul emisiunii de la ProTV.

Ministrul delegat a avertizat însă că cei care depăşesc numărul de km pentru care şi-au cumpărat vinieta vor primi acasă amenda, pe baza înregistrării camerelor de luat vederi.

Şova: “Mă duc cu cortul pe Comarnic- Braşov, să nu stea cineva degeaba”

La începutul lunii octombrie, CNADNR va desemna firma care va construi autostrada Comarnic-Braşov, iar lucrările ar urma să înceapă până la finele acestui an.

„Comarnic-Braşov va fi gata înainte de alegerile din 2016. Nu e vorba  numai de voinţa mea ca ministru. Eu am mai spus, mă duc cu cortul pe Comarnic- Braşov ca să nu stea cineva degeaba. Dar sunt anumite chestiuni ce ţin de probleme tehnologice. (…) Ca să faci Comarnic-Braşov trebuie să scoţi din munte 4 milioane de metri cubi de piatră. Nu este un proiect simplu din punct de vedere al construcţiei”, a adăugat Şova, la „După 20 de ani”.

Negocierile pentru desemnarea câştigătorului contractului de construcţie şi de operare a tronsonului Comarnic – Braşov, parte a Autostrăzii Bucureşti – Braşov, au început recent.

La discuţii au participat patru ofertanţi, mai exact Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL, China Communications Construction Company, Vinci – Strabag – Aktor şi Impregilo – Salini.

“Conform calendarului, dialogul trebuie să se încheie în august. În octombrie 2013, se semnează contractul. După aceea, începe construcţia”, a declarat recent pentru gândul ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Şova.

Tronsonul Comarnic – Braşov al Autostrăzii Bucureşti – Braşov, cunoscută şi sub numele de “Autostrada Zăpezii”, va avea o lungime de 58 de kilometri, iar costurile sale de construcţie, de operare şi de întreţinere se vor ridica până la suma de 1,2 miliarde de euro.

Statul român a mai avut două tentative de construire a autostrăzii Comarnic-Braşov, una în 2004 şi una în 2010, însă ambele au eşuat.

Sursa: www.gandul.info11.05.2013


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Interesante si Utile pentru Dvs

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.