De la început a fost vorba de un proiect învăluit în controversă, şi asta pentru că prevedea un drum de aproape 300 km ce urma să treacă prin Rezervaţia Isibore Sécure, o nestemată ecologică din pădurea tropicală amazoniană. Luni la rând, mii de protestatri, în mare parte indigeni, au mărşăluit până în capitala La Paz pentru a atrage atenţia asupra ulterioarelor despăduriri şi a ameninţării biodiversităţii, iar săptămâna trecută. În urma demonstraţiilor din faţa palatului prezidenţial, Evo Morales a anunţat că planurile pentru şosea vor fi abandonate, adăugând că el “conduce supunându-se poporului”.

Şoseaua ar fi urmat să fie finanţată dintr-un împrumut de 332 de milioane de dolari de la Banca Naţională pentru Dezvoltare Economică şi Socială din Brazilia, cu scopul de a conecta industria braziliană la porturile boliviene de la Oceanul Pacific. Zona ce ar fi fost afectată de construcţia drumului găzduieşte patru ecosisteme importante de păduri tropicale şi 50 de comunităţi diferite de indigeni.

Evo Morales, primul preşedinte cu sânge indigen, s-a bucurat de sprijinul poporului în mai multe rânduri pentru că a apărat natura, însă acesta s-a zgâlţâit după ce liderul bolivian a aprobat planurile de construcţie a şoselei vara aceasta. Acum, însă, a revenit asupra deciziei sub presiunea protestatarilor şi a spus că regiunea cu pricina va fi catalogată drept “zonă de neatins”.

Sursa: Tree Hugger

Foto: Flickr/Ivan Mlinaric

 

Puteţi citi şi:

Bolivia a sărbătorit pentru prima oară Ziua Pietonului

Legea lui Morales: Natura are drepturi egale cu oamenii

Bolivia vrea să mute disputa climatică la Curtea de la Haga


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Interesante si Utile pentru Dvs

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.