Autostrăzile nu au fost niciodată punctul nostru forte. Drumurile proaste ne-au adus de multe ori titlul de “ruşinea Europei”, aşa că mai putem doar visa că vom intra, totuşi, la un moment dat, în rândul lumii. Comisia Europeană a anunţat că ne-ar putea debloca în curând suma de 4,5 miliarde de euro pentru infrastructură, pe care de un an e pus… “sechestru”!

miliarde de euro pentru autostrăzi

Încă din 2007, României i-au fost alocate 5,7 miliarde de euro pentru transporturi, sumă din care 4,57 miliarde de euro reprezintă contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene. Cum însă la noi, acolo unde sunt mulţi bani, apar şi tunurile “băieţilor deştepţi”, Comisia Europeană a blocat încă de anul trecut accesul la peste 4,5 miliarde euro, din cauza fraudelor depistate.

Suspecte au fost… 22 de contracte, însă până acum doar patru au fost demonstrate. E vorba de cele pentru construcţia autostrăzilor Orăştie – Sibiu, Nădlac – Arad şi contractele de reabilitare a două drumuri naţionale. Vestea bună este însă că reprezentanţii Comisiei Europene au revenit la sentimente mai bune în ceea ce ne priveşte, astfel că, la sfârşitul săptămânii trecute, comisarul european pentru politică regională Johannes Hahn a declarat că urmează să fie anunţată deblocarea Programului Operaţional Sectorial Transporturi pentru România.

“Nu pot anunţa deblocarea finală astăzi, pentru că trebuie să soluţionăm câteva formalităţi administrative. Sunt foarte încrezător că în cursul săptămânii următoare (n.r. – aceasta) vom putea face anunţul final”, a declarat acesta, după o discuţie cu premierul Victor Ponta.

Cele 4,5 miliarde de euro vor putea fi folosite fie pentru modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii rutiere, feroviare şi navale, care să lege România de celelalte state europene, fie pentru construcţia de drumuri, autostrăzi şi căi ferate în scopul îmbunătăţirii infrastructurii naţionale de transport.


Mai mult: Avem 4,5 miliarde de euro pentru autostrăzi! – Ştiri interne | Libertatea.ro, Mihaela Barbu 16 Iunie 2013


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.