După ce în ultimii ani toate încercările de demarare a construcţiei autostrăzii Comarnic – Braşov s-au soldat cu eşec, autorităţile au anunţat că se pregătesc iar să dea lovitura… de începere a lucrărilor! Până acum au fost depuse patru oferte ferme de construcţie a primei şosele de viteză din munţii României.

Pe traseul autostrăzii de 58 de kilometri sunt prevăzute 18 tuneluri

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) caută de ceva vreme un investitor privat interesat să finanţeze şi să opereze autostrada lungă de 58 de kilometri, care va fi tangentă cu localităţile Comarnic, Buşteni, Predeal, Râşnov şi Braşov. Şoseaua, de-a lungul căreia vor fi săpate 18 tuneluri, şi care va avea noduri rutiere la Sinaia, Buşteni şi Predeal, are un cost estimat la 5,3 miliarde de lei, respectiv 1,2 miliarde de euro.

Autostrada va porni din Comarnic, va trece prin Sinaia, Buşteni, Predeal, Râşnov şi se va opri în Braşov

Trafic de 40.000 de maşini pe zi

Potrivit unui comunicat CNADNR, până acum, au fost depuse patru oferte pentru construcţia în concesiune a tronsonului Comarnic – Braşov: un consorţiu format din francezii de la Vinci, grecii de la Aktor şi austriecii de la Strabag, Spedition UMB şi Tehnostrade controlate de Dorinel Umbrărescu, italienii de la Impregilo şi China Communications Construction Company. Anul acesta traficul în zonă este estimat la un flux de 30- 40.000 de vehicule pe zi, iar pentru 2020 va urca la peste 60.000 de maşini pe zi.

Încă o taxă pentru şoferi

Şoferi, vi se mai pregăteşte ceva! Cei care vor circula pe Centura de Sud a Bucureştiului, pe autostrada Bucureşti – Piteşti şi pe autostrada Bucureşti – Constanţa vor fi nevoiţi să plătească, în curând, un “tarif de concesiune”. “Doar din resursele bugetare, nu o să reuşim să dezvoltăm infrastructura”, a explicat premierul Victor Ponta noul bir.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Interesante si Utile pentru Dvs

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.